Een blog voor ieder interieur

Wanneer je een kamer moet gaan inrichten, komt er natuurlijk een hoop bij kijken. Je moet bedenken wat voor stijl je wilt en welke meubels hierbij passen. Maar daarnaast moet de basis ook nog eens onderhanden genomen worden. De muren moeten geverfd worden, de vloer moet klaargemaakt worden en eventuele beschadigingen moeten gerepareerd worden. In deze blog vertel ik hier meer over. Lees je mee?

Jouw persoonlijk paleis

Als het gaat om jouw persoonlijke paleisje, komt het natuurlijk allemaal aan op eigen smaak. En op je budget. Wanneer je gaat voor een specifieke stijl, is het handig om van tevoren te bedenken welke items hier allemaal bij passen zodat je de stijl compleet kunt doorvoeren. Neem voor jezelf ook genoeg tijd om de beschadigingen en het verfwerk bijvoorbeeld uit te voeren. Op die manier wordt het inrichten van de ruimte een fijne en ontspannen bezigheid en raak je er niet te veel van gestrest. Weet je niet goed wat jouw eigen stijl is? Kijk dan op internet rond, daar staan enorm veel foto's ter inspiratie.

In het bedrijf

Als het om het bedrijf gaat, moet de inrichting het bedrijf als het ware reflecteren. Een klant moet binnen kunnen lopen en meteen zien wat voor soort bedrijf dit is aan de hand van het interieur. Dat is best nog wel lastig. Maar in principe gelden dezelfde regels als voor je persoonlijke woning. Zorg er echter wel voor dat je genoeg tijd hebt om alles klaar te maken voordat jouw bedrijf zich opent naar de klant. Je wil natuurlijk een goede indruk achterlaten, en dat kan alleen als alles tot in de puntjes geregeld is.

Plan van aanpak

Om dit te doen heb je een plan van aanpak nodig. Misschien wil je met externe bedrijven samenwerken om de beschadigingen op te knappen, of op het verfwerk te regelen. Daarnaast moet je je ook buigen over het soort meubels dat je in de ruimte wilt plaatsen. Met een plan van aanpak heb je een goed overzicht wat betreft de duur van dit project. En ondertussen kun je ook goed bijhouden of jullie op schema liggen.

Een slimme tip

Gelukkig hoef je niet al het geld uit de la te trekken voor de inrichting. Je kan heel makkelijk gaan voor tweedehands meubels. Bijvoorbeeld voor deze tafels horeca. Of een tweedehands kantine stoel. Op die manier scheelt het je geld en ziet de ruimte er alsnog compleet ingericht en verzorgd uit.

Geef een reactie